Nesilden Nesile Dünden Bugüne:  Bafa Heraklia “Milas Yağ”

“Zeytin, zeytinlik, göz alabildiğine zeytin ağaçları, uygarlığın soylu rengini yapraklarında taşıyan hışır hışır bir orman, işte Büyük Menderes’i geçip de Bafa gölüne doğru kıvrıldığınızda yol boyunca size eşlik eden görüntü. Bafa’nın ve karşınızda Beşparmak dağlarının uyandırdığı anılar, çağrışımlar o denli çoktur ki, hafifçe başınız dönerek geçersiniz bu yöreden”  Yazar, Filolog Azra Erhat

Milas Yağ zeytinlik bahçelerimiz, Güney Ege’nin Antik çağlardan kalma şehri (Mylasa) Milas’ın Bafa (Heraklia) Köyünde Ege Denizi’ne bakan bir yamaç üzerinde bulunuyor. Düşük nem oranıyla sağlık kaynağı olan bölge yüzlerce yıllık zeytin ağaçlarımıza ev sahipliği yapıyor.

Bu güne kadar korunabilmiş zengin ekosistemi sayesinde zeytin ağaçlarımızın en genci 200 yaşında.

Zeytin bahçemiz içerisinde kurumayan su kaynaklarımız bulunduğundan doğal hayata kesinlikle herhangi bir müdahalede bulunmuyor, zeytin ağaçlarımızda hiçbir zirai ilaç kullanmıyoruz. Çünkü zeytin ne kadar doğal ve kaliteli olursa zeytinyağı da bir o kadar lezzetli olur.

Bölgenin coğrafi yapısı gereği zeytin bahçemiz içerisine ulaşan bir taşıt yolu da bulunmuyor. Bu nedenle zeytin bahçemize at ve eşekler yardımı ile ulaşıyor, doğal olan her şeye saygı duyuyoruz.


Neden Milas Yağ Zeytinyağı?

Gerçek Sızma Soğuk Sıkım Zeytinyağlarımız, Güney Ege’nin Antik çağlardan kalma şehri (Mylasa) Milas’ın Bafa (Heraklia) Köyündeki zeytinliklerimizde yetişen, Memecik türü zeytinden elde edilen  zeytinyağlarıdır.

Zeytinyağlarımız, yalnızca Milas topraklarında yetişmiş zeytin ağaçlarının meyvelerinden ve hiçbir kimyasal işlem görmeden elde edilen doğal ürünlerdir.

Yağlarımız, erken hasat döneminde kendi bahçemizden, toprağa değmeden toplanan zeytinlerden soğuk sıkım yöntemiyle üretilir. Milas Yağ zeytinyağları zeytinliklerimizden toplanan zeytinlerin en kısa sürede sıkılarak çıkan “zeytin meyvesinin suyudur”.

Milas Yağ Zeytinyağları, dalından  başlayarak ambalajlanıp satışa sunuluncaya kadarki üretim ve kalite zincirinin her aşamasında uzman kadromuz tarafından kontrol edilip onaylandıktan sonra satışa sunulmaktadır.


Bir şişe Milas Yağ zeytinyağı sofranıza ulaşana kadar hangi süreçlerden geçiyor?

Zeytin ağacının verim vermesi için ona çok iyi bakmanız ve doğasına saygı duyarak onunla sürekli ilgilenmeniz gerekir.

Hasat günü gelince; Milas’ta zeytinler erken hasat döneminde toprağa düşmeden elle toplanır.

Zeytinler hava alan delikli kasalara doldurulur.

Hasat günü zeytinler en kısa süre  içerisinde sıkıma ulaştırılır. Zeytinler hijyenik koşullarda, hiçbir katkı maddesi kullanmadan soğuk sıkım yöntemiyle işlenir.

Sıkılan Zeytinyağları dinlenmiş tanklarda en sağlıklı ambalaj olan koyu renk cam şişe veya tenekelere doldurulur. 13- 18 derecede, ışık almayan yerde, hava boşluğu kalmayacak şekilde ağzı sıkıca kapalı, cam ya da teneke ambalajlarda, nemden uzakta depolanır.


Avrupa Birliği Tescilli Milas Zeytinyağı Üreticisi